Головна News У МКС “глибоко стурбовані” ордерами рф на арешт своїх посадовців 

У МКС “глибоко стурбовані” ордерами рф на арешт своїх посадовців 

0

Сільвія Фернандес де Гурменді

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту відреагувала на видачу росією ордерів на арешт співробітників Міжнародного кримінального суду. В заяві Президії висловлена “глибока стурбованість” з цього питання. Передає УНН з посиланням на Twitter президента Асамблеї держав-учасниць Римського статуту Міжнародного кримінального суду Сільвію Фернандес де Гурменді.

Деталі

У відповідь на видачу з боку росії, ордерів на арешт своїх співробітників, включаючи суддю Томоко Акане, Президія асамблеї країн-учасниць Римського статуту, що моніторить роботу Міжнародного кримінального суду, оприлюднила заяву в якій повідомила про свою непохитну підтримку Міжнародного кримінального суду, його обраних посадових осіб та персоналу.

Цитата

“Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з повідомленням про видачу владою російської федерації додаткового ордера на арешт судді Міжнародного кримінального суду. Головування Асамблеї висловлює жаль з приводу цієї нової спроби підірвати міжнародний мандат Міжнародного кримінального суду та повторює, що воно твердо підтримує Суд, його обраних посадових осіб та його персонал. Ми ще раз підкреслюємо нашу
повну довіру до МКС як до незалежного та неупередженого суду”, – йдеться в заяві.

Зазначається, що Міжнародний кримінальний суд представляє зобов’язання своїх держав-учасниць забезпечити притягнення до відповідальності за найтяжчі злочини, що викликають стурбованість міжнародної спільноти громада в цілому.

“Ми закликаємо всі держави поважати незалежність і авторитет судів об’єдналися проти безкарності”, – йдеться в заяві.

Доповнення

27 липня, в росії суддю Міжнародного кримінального суду Томоко Акане, яка видала ордер на арешт президента володимира путіна і дитячого омбудсмена марії львової-бєлової, оголосили в розшук.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна і уповноваженої з прав дитини рф львової-бєлової через незаконну депортацію та переміщення українських дітей.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…