Головна News Конституційний суд Кувейту визнав парламентські вибори 2022 року недійсними

Конституційний суд Кувейту визнав парламентські вибори 2022 року недійсними

0

КИЇВ. 19 березня. УНН. Конституційний суд Кувейту в неділю скасував минулорічні вибори до законодавчих органів і виніс рішення на користь відновлення колишнього парламенту, повідомляють державні ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Вересневі вибори — наймасовіші за десятиліття — показали, що опозиціонери отримали 28 місць із 50, що дало їм парламентську більшість.

Голосування ознаменувало перемогу опозиційних діячів, багато з яких не брали участі у виборах в останнє десятиліття через втручання виконавчої влади у діяльність парламенту.

“Конституційний суд Кувейту в неділю виніс рішення про анулювання результатів виборів до Національних зборів 2022 року через неточності в указі про розпуск попереднього парламенту”, – повідомляє офіційне інформаційне агентство KUNA.

Він також ухвалив відновити парламент, який був обраний у 2020 році, але розпущений за наказом спадкоємця в червні.

Додамо

Кувейт – єдина арабська держава Перської затоки з повністю обраним парламентом. Один із найбільших у світі експортерів нафти, він прийняв парламентську систему у 1962 році. Але неодноразові політичні кризи призвели до паралічу держави та регулярних суперечок із кабінетом міністрів.

У січні уряд Кувейту пішов у відставку лише через три місяці після того, як він був приведений до присяги через суперечки із законодавцями, шостий уряд лише за три роки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…