Головна News Країни Перської затоки створюють єдину візову систему, подібну до Шенгенської

Країни Перської затоки створюють єдину візову систему, подібну до Шенгенської

0

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Рада співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) оголосила про створення єдиної туристичної візи, яка спростить подорож шістьма арабськими країнами, серед яких: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ). Про це повідомляє УНН із посиланням на щоденне ділове видання The Economic Times.

Цитата

“Уніфікована туристична віза Перської затоки — це проект, який сприятиме полегшенню та впорядкуванню пересування мешканців і туристів між шістьма країнами РСАДПЗ і, безсумнівно, матиме позитивний (вплив – ред.) на економічний і туристичний сектори”, — розказав Генеральний секретар GCC Джасем Мохамед Альбудайві.

Деталі

Генеральний секретар GCC також зазначив, що віза є новим досягненням для блоку з шести країн і буде підтримувати “постійне спілкування та координацію” між членами.

Нову візову систему для країн-учасниць організації співробітництва Перської затоки анонсували цього тижня в Омані, під час зустрічі високопосадовців країн, що входять до РСАДПЗ.

Повідомляється, що єдина віза до країн Перської затоки буде схожа на систему між державами-членами Шенгенського простору, завдяки чому відкриється шлях для спрощених подорожей через Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівську Аравію та Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина почала боротьбу із “закулісним туризмом”: змінює правила оренди житла

Додатково

Крім уніфікованої туристичної візи, країни Перської затоки також схвалили електронне зв’язування правопорушень між державами. Також, розробляється комплексна стратегія боротьби з наркотиками.

Оскільки країни РСАДПЗ об’єднуються для реалізації цих ініціатив, регіон може стати ще більш привабливим місцем для туристів, сприяючи тіснішій співпраці та зв’язку між державами-членами. Стверджують, що уніфікована туристична віза має змінити ландшафт подорожей у регіоні Перської затоки в найближчі роки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…