Головна News кремль розробила «ідеологічні установки», з якими путін піде на вибори

кремль розробила «ідеологічні установки», з якими путін піде на вибори

0

КИЇВ. 17 березня. УНН. Адміністрація російського диктатора розробила «ідеологічні установки»з якими Володимир Путін піде на вибори 2024 року. Кремль планує просувати «ідеологію консерватизму». Крім того, ідеологи мають намір зробити ставку на риторику про «моральну перевагу» Росії над іншими країнами. Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на джерела, передає УНН.

Повідомляють, що про те, які ідеї планує просувати кремль перед виборами, підлеглі заступника голови АП Сергія Кирієнка розповіли на початку березня на «закритому семінарі» для працівників інших кремлівських підрозділів, а також регіональних чиновників і політтехнологів. Зустріч пройшла в так званій майстерні управління «Сенеж», розповіли «Медузі» два джерела, які брали участь у «семінарі».

Так, кампанія 2024 року буде побудована навколо «ідеології консерватизму».

За задумом кремля, на чергових виборах путін позиціонуватиметься насамперед як «хранитель традиційних цінностей». Крім того, кремлівські ідеологи мають намір зробити ставку на риторику про «моральну перевагу» Росії над іншими країнами (Путін уже не раз у публічних заявах звинувачував «колективний Захід» у розв’язуванні війни в Україні та «колоніальній політиці» по відношенню до інших держав).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні Пєсков заявляє, що Путін поки що не висловлювався про можливу участь у виборах 2024 року

Близький до кремля співрозмовник «Медузи» зазначив, що «консервативну ізоляціоністську ідеологію» для нової президентської кампанії «почали опрацьовувати» ще до початку війни, наприкінці 2021 року.

«Тоді в АП розмірковували про те, що тема «антизахідного консерватизму» має поступово витіснити просування ідей «”русского мира”» у риториці чиновників і пропагандистів. Виборцям планувалося продавати образ Росії як «держави в собі», яка зберігає традиції і відносно мало взаємодіє із зовнішнім світом. Зараз ці напрацювання скоригували: тема «русского мира» до якого нібито належать багато країн колишнього СРСР, має стати частиною концепції «держави в собі», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що однією з ідеологічних основ кампанії стануть напрацювання проєкту «днк росії».

«Що таке «російський світогляд», організатори проекту чітко не пояснюють. Однак судячи зі статті, підписаної Полосіним і Харичевим, у якій вони розповідають про «днк росії», це якісь «ціннісні константи», «властиві» Росії протягом усієї її історії. Серед цих «констант» — «общинність, почуття обов’язку і надмети, екзистенціальна стійкість і пріоритет нематеріального над меркантильним», – зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Володимиру Путіну потрібно готуватися до труни, а не виборів

Крім того, у статті стверджується, що для росії «актуальні такі значення, як творення — для людини, любов — для сім’ї, єдність — для суспільства, порядок — для держави і місія — для країни». Автори впевнені, що зараз «під загрозою опинилося не наше споживання і наша промисловість; під загрозою перебувала сама ідентичність росіян, сам російський світогляд».

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…