Головна News Від початку зими на атлантичне узбережжя Франції викинуло майже тисячу дельфінів

Від початку зими на атлантичне узбережжя Франції викинуло майже тисячу дельфінів

0

КИЇВ. 17 березня. УНН. Щонайменше 910 дельфінів викинуло на атлантичне узбережжя Франції з початку зими, повідомив у п’ятницю океанографічний інститут, передає УНН.

Деталі

Тільки за останній тиждень понад 400 морських ссавців було виявлено на березі, що є «безпрецедентним» числом, йдеться у звіті океанографічної обсерваторії Pelagis.

Цифри досі попередні, додали там.

Ранні огляди дельфінів показали, що деякі з них мертві вже кілька днів, а інші кілька тижнів. У більшості з них було виявлено травми, що відповідають рибальським сітям, іншому рибальському спорядженню або човновим двигунам.

У період з 2017 по 2020 рік середня кількість викинутих на берег дельфінів за зиму становила 850 особин. Більшість із них загинули в лютому та березні, коли дельфіни зазвичай наближаються до узбережжя у пошуках їжі та з більшою ймовірністю вступають у контакт із промисловими судами.

Деякі неурядові організації та вчені закликали до тимчасового припинення промислу в ці місяці, але натомість уряд вибрав рішення, що пом’якшують вплив промислового промислу на дельфінів.

У лютому комісар Державної ради, вищої юрисдикції Франції у державних справах, виступив за тимчасову заборону в деяких місцях на певні види риболовлі, які, як вважається, є причиною багатьох смертей дельфінів.

Офіційне рішення Ради очікується найближчим часом після того, як кілька асоціацій із захисту довкілля подали позов проти уряду.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…