Головна News Ліванська армія захопила вантажівку “Хезболли” з боєприпасами після сутички з бойовиками: двоє людей загинуло

Ліванська армія захопила вантажівку “Хезболли” з боєприпасами після сутички з бойовиками: двоє людей загинуло

0

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Армія Лівану “конфіскувала” у воєнізованої групи “Хезболла” вантажівку з боєприпасами, після того, як машина перекинулась на гірській дорозі. Між “Хезболлою” та армією виникла сутичка, в результаті якої загинуло двоє людей. Про це повідомляє Associated press, пише УНН.

Деталі

Ліванська армія перемістила вантажівку, що перевозила боєприпаси Хезболли, з дороги, де вона розбилася, до військового поста рано вранці в четвер, після того, як на місці події загинули дві людини.

Вантажівка, яка перевозила боєприпаси Хезболли, перекинулася на гірській дорозі поблизу ліванської столиці в місті Кахале в середу, на шосе, яке з’єднує Бейрут зі східною долиною Бекаа. Ліванські війська негайно оточили вантажівку, наповнену великими ящиками, які, як підозрюють місцеві жителі, належали підтримуваному Іраном угрупованню бойовиків. Після аварії виникла коротка сутичка, в якій загинули двоє людей. 

Армія підтвердила, що у вантажівці були боєприпаси, але в заяві не було сказано, що це були за боєприпаси і кому вони належали. У ній не згадується “Хезболла” і говориться, що за фактом зіткнень ведеться розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперечка про перехід на літній час залишала Ліван із двома часовими поясами

Однак у своїй заяві “Хезболла” заявила, що вантажівка належить їй, не уточнивши, чи була в ній зброя. У заяві сказано, що місцеві бойовики напали на людей у вантажівці, що призвело до перестрілки, в результаті якої був смертельно поранений один член “Хезболли”, “який захищав вантажівку”.

Тим часом жителі Кахалех повідомили, що один житель був убитий, коли озброєні люди відкрили вогонь, але не надали жодних подробиць. Мешканці намагалися перешкодити військовим забрати вантажівку до того, як побачили, що в ній знаходиться, і час від часу вступали в сутички з військовими.

Військові привезли кран, який перевантажив ящики в армійську вантажівку, що поїхала в напрямку Бейрута, як повідомляється, до Міністерства оборони, розташованого всього за кілька кілометрів  від місця події. Армія перекрила дорогу, аби перемістити вранці вантажівку, яка розбилась, до військового поста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія закликає своїх громадян якнайшвидше залишити Ліван

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…