Головна News Попри активний розвиток зеленої енергетики, Китай б’є рекорди з викиду вуглецю

Попри активний розвиток зеленої енергетики, Китай б’є рекорди з викиду вуглецю

0

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Викиди двоокису вуглецю Китаю сягли нових рекордів, навіть попри різке зростання виробництва чистої електроенергії, пише УНН з посиланням на Bloomberg. 

Деталі

У другому кварталі 2022 року викиди вуглекислого газу в Китаї зросли на 10% порівняно з тим же періодом 2021 року. Цей приріст обумовлений, зокрема, збільшеним виробництвом електроенергії з вугілля, яке стало необхідним для компенсації недостатнього виробництва гідроенергії через історичну посуху минулого літа.

Проте перехід від гідроенергетики до вугілля може виявитися тимчасовим, оскільки китайські чиновники нещодавно пояснили, що після заходів із збереження води та недавніх сильних дощів величезні дамби країни виробили рекордну кількість електроенергії в липні. Відповідно до звіту, бурхливі сонячні та вітрові електростанції також знаходяться на такому рівні, коли вони, ймовірно, можуть самостійно задовольнити зростаючий попит на енергію.

У липні президент Китаю Сі Цзіньпін закликав країну, яка є найбільшим забруднювачем навколишнього середовища у світі, докласти більше зусиль для досягнення кліматичних цілей, згідно з якими Китай має досягти нуля викидів до 2060 року.

Залишаються питання щодо викидів Китаю через величезний парк нових вугільних електростанцій, які зараз будуються, і чи будуть ці об’єкти використовуватися, як наполягають чиновники, переважно як резервне джерело енергії, кажуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНР запустила систему супутникового моніторингу екологічного середовища

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…