Головна News Малайзію розкритикували за депортацію шести перебіжчиків із М’янми

Малайзію розкритикували за депортацію шести перебіжчиків із М’янми

0

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Правозахисна група Малайзії в п’ятницю засудила дії уряду з депортації 150 громадян М’янми, у тому числі шести перебіжчиків із збройних сил М’янми, які були заарештовані після прибуття на батьківщину і можуть бути засуджені до страти, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Консультативна група Малайзії щодо М’янми заявила, що депортація 6 жовтня була «порушенням міжнародного принципу невидворення», оскільки особи, які шукають притулку, були відправлені назад із ризиком для свого життя та безпеки.

«Шість із депортованих були перебіжчиками із збройних сил М’янми. Усі вони були заарештовані після прибуття до М’янми і тепер перебувають у в’язниці і можуть бути засуджені до страти», – сказав голова групи, який також є колишнім міністром закордонних справ Малайзії.

Міністр закордонних справ Малайзії відкрито заявив про нездатність М’янми реалізувати мирний план у рамках Асоціації держав Південно-Східної Азії після того, як армія захопила владу в лютому минулого року, скинувши обраний уряд Аунг Сан Су Чжі.

Додамо

В країні проживає близько 180 000 біженців ООН та прохачів притулку, у тому числі понад 100 000 рохінджа та інших представників етнічних груп М’янми.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…