Головна News Комісія із заворушень у Капітолії США викликає Трампа до суду

Комісія із заворушень у Капітолії США викликає Трампа до суду

0

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Комітет Палати представників, який розслідує напад прихильників Дональда Трампа на Капітолій США 6 січня 2021 року, заявив у п’ятницю, що направив колишньому президентові повістку до суду з вимогою надати документи та свідчення під присягою, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Повістка вимагає, щоб документи були подані до спеціального комітету 6 січня – до 4 листопада, а Трамп з’явився для надання свідчень, починаючи з 14 листопада або близько того.

“Як показали наші слухання, ми зібрали незаперечні докази, у тому числі від десятків ваших колишніх призначенців та співробітників, що ви особисто організували та керували багатокомпонентною спробою скасувати президентські вибори 2020 року та перешкодити мирній передачі влади”, – написав комітет у листі Трампу у п’ятницю.

Сім членів комітету Палати представників від Демократичної партії та двоє членів від республіканців одноголосно проголосували 13 жовтня за виклик Трампа до суду, що може призвести до кримінального переслідування, якщо він не підкориться.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…