Головна News Маск закрив угоду з покупки Twitter і очолив компанію – FT

Маск закрив угоду з покупки Twitter і очолив компанію – FT

0

Ілон Маск

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Мільярдер Ілон Маск закрив угоду на 44 мільярди доларів щодо покупки Twitter, поклавши край одній з найгучніших і найдраматичніших саг за останній час після кількох місяців судових спорів між найбагатшою людиною у світі та платформою соціальних мереж, з посиланням на трьох людей, знайомих із цим питанням, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Деталі

Коли мільярдер-підприємець “прийшов до влади” у четвер увечері, він звільнив виконавчого директора Twitter Парага Агравала та головного фінансового директора Неда Сігала. За словами однієї людини, також було звільнено Віджая Гадде, голову відділу з правових питань, політики та безпеки Twitter, та головного юрисконсульта Шона Еджетта.

Маск прокоментував закриття угоди щодо купівлі соціальної мережі твітом the bird is freed (“Пташка на волі”).

Це завершує придбання і ставить Маска, як він себе називає, “абсолютиста свободи слова”, на чолі платформи, популярної серед світових політиків, відзначає видання.

Очікується, що Маск, який вже є CEO Tesla та SpaceX, виконуватиме обов’язки CEO Twitter, доки не обере нове керівництво. Він уже змінив підпис у свому профілі у Twitter на Chief Twit (“Шеф Твіт”).

Маск пообіцяв скоротити штат та витрати на Twitter, а також стимулювати інновації продуктів у спробі створити “супердодаток”, який включає платежі, комерцію та обмін повідомленнями. Він також сказав деяким співробітникам, що не має наміру скорочувати 75% робочих місць, відкинувши попередню інформацію, повідомила людина, знайома із ситуацією.

Він також пообіцяв послабити правила модерації контенту, зокрема скасувати “вічні бани”, що може відкрити шлях колишньому президентові США Дональду Трампу повернутися на платформу.

Згідно з інформацією на веб-сайті біржі, у п’ятницю на Нью-Йоркській фондовій біржі буде призупинено торгівлю акціями Twitter.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…