Головна News У ЄС набуває чинності закон, який покликаний боротися з дезінформацією у мережі

У ЄС набуває чинності закон, який покликаний боротися з дезінформацією у мережі

0

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Новий закон Євросоюзу посилює контроль над 19 великими платформами, включаючи Facebook та Instagram. Вони повинні будуть суворо стежити за контентом, що розміщується, і платити збори наглядовим органам, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

У Євросоюзі сьогодні набирає чинності закон про цифрові послуги (Digital Service Act, DSA), покликаний боротися з дезінформацією та нелегальним контентом у мережі. За словами єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона, великі онлайн-платформи і пошукові системи мали достатньо часу, щоб адаптуватися до нових зобов’язань.

Відповідно до нового закону, великі платформи та пошукові системи з аудиторією понад 45 мільйонів унікальних користувачів на місяць повинні будуть суворо стежити за контентом, що розміщується, і платити збори наглядовим органам. У разі порушення розпоряджень їм загрожують штрафи у розмірі до шести відсотків від щорічного світового обороту, за повторного порушення можлива заборона на діяльність на території Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верифіковані акаунти в Twitter використовуються для поширення фейків про Україну – ВВС

Наразі дія закону поширюється на 19 платформ та пошукових систем, у тому числі AliExpress, Amazon Store, AppStore, Bing, Booking, Facebook (належить корпорації Meta), Instagram , Google Maps, Google Play, Google Search, Google Shopping, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, X (раніше Twitter), Wikipedia, YouTube та Zalando. Представники ЄС кажуть, що до списку можуть бути включені інші компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР розповіли про сплановану чергову хвилю дезінформації рф проти України

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…