Головна News Надзвичайна спека Cerberus обрушиться на Італію, Грецію та Балкани: влада вже випускає попередження

Надзвичайна спека Cerberus обрушиться на Італію, Грецію та Балкани: влада вже випускає попередження

0

КИЇВ. 13 липня. УНН. Надзвичайна спека під назвою Cerberus (“Цербер”) – на честь триголового собаки з пекла Данте – обрушується на Італію, Грецію та Балкани, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Міністерство охорони здоров’я Італії попередило про “надзвичайні” умови сильної спеки в 10 містах, включаючи Рим, Флоренцію та Болонью.

Уряд Греції просить приватний сектор по можливості використовувати віддалену роботу, оскільки температура, як очікується, підніметься до 45 градусів за Цельсієм. 

За даними Європейського космічного агентства, італійські острови Сицилія і Сардинія, як очікується, зазнають цього місяця рекордно високу для Європи температуру вище 48 градусів за Цельсієм.

За даними синоптика Maxar Technologies Inc., очікується, що у найближчі 10 днів у Південній Італії та на Балканах спостерігатимуться найвищі пікові температури в Європі.

Рекордна для Європи спека у 48,8°C була зафіксована в Сіракузах на Сицилії у липні 2021 року. Дані радіометра місії Copernicus Sentinel-3 показали, що на початку цього місяця температура на східних схилах Етни на Сицилії перевищила 50°C, повідомило космічне агентство.

Спека також знижує рівень води в Рейні, збільшуючи вартість перевезення товарів ключовою торговою артерією.

Прогнозується, що температура у Франкфурті досягне піку в 36,5°C у суботу, що більш ніж на 6°C вище за середній сезонний показник, а наступного тижня похолодає.

Тим часом, у Великій Британії та країнах Північної Європи протягом наступних 10 днів температура буде нижчою, ніж зазвичай, а в Лондоні наступного понеділка буде майже на 4°C нижчою за середній сезонний показник.

Доповнення

Зміна клімату приносить із собою екстремальну спеку та погоду у Північній півкулі, загрожуючи здоров’ю мільйонів людей та порушуючи роботу енергетичних та транспортних систем, зазначає видання. Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим у журналі Nature Medicine, минулого року понад 60 000 людей загинули через хвилі літньої спеки по всій Європі.

Середня світова температура вперше піднялася вище за 17 градусів 3 липня і з того часу залишається на цьому рівні. Це означає, що найспекотніші 10 днів, коли-небудь зареєстрованих, були цього місяця.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…