Головна News Індія готується запустити місію на Місяць

Індія готується запустити місію на Місяць

0

КИЇВ. 13 липня. УНН. Космічне агентство Індії спробує посадити марсохід на Місяць вже у цю п’ятницю та показати себе як нову силу у дослідженні космосу. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Зазначається, що лише Сполучені Штати, колишній Радянський Союз і Китай здійснили успішні посадки на Місяць. Спроба японського стартапу на початку цього року закінчилася аварією посадкового модуля.

Цитата

«Побудований з бюджетом трохи менше 75 мільйонів доларів, Чандраян-3 має вилетіти з головного космодрому Індії в південному штаті Андхра-Прадеш о 14:35 за місцевим часом (09:05 GMT)», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Якщо все піде за планом, 43,5-метрова ракета-носій LVM3 виведе космічний корабель на еліптичну навколоземну орбіту, перш ніж він повернеться до Місяця для запланованої посадки приблизно 23 серпня.

Запуск, здійснений Індійською організацією космічних досліджень (ISRO), є першою великою місією країни після того, як уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді оголосив політику стимулювання інвестицій у приватні космічні запуски та пов’язані з ними супутникові підприємства.

Індія хоче, щоб її космічні компанії збільшили свою частку на світовому ринку запуску в п’ять разів протягом наступного десятиліття, за словами офіційних осіб, порівняно з 2% доходу в 2020 році.

Чандраян-3 містить 2-метровий посадковий модуль, призначений для розміщення лунохода біля південного полюса Місяця, де він, як очікується, працюватиме протягом двох тижнів, проводячи серію експериментів.

Однак аналітики кажуть, що запуск також має другорядну місію: сигналізувати про те, що Індія відкрита для бізнесу в космічній гонці.

Запуск довгоочікуваної індійської місії Chandrayaan-3 на Місяць заплановано на 14 липня 2023 року.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…