Головна News Найтриваліший у своєму роді: Freddy може побити рекорд тропічних циклонів

Найтриваліший у своєму роді: Freddy може побити рекорд тропічних циклонів

0

КИЇВ. 10 березня. УНН. Тропічний шторм Freddy може побити рекорд найтривалішого циклону у своєму роді, заявила в п’ятницю Всесвітня метеорологічна організація, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

За даними ВМО, поточний рекорд належить урагану/тайфуну «Джон», який тривав 31 день 1994 року.

Freddy періодично послаблювався нижче рівня тропічного шторму, наприклад, коли він затримувався над Мозамбіком та Зімбабве вперше.

Як тільки він розсіється, комітет експертів ВМО з екстремальних кліматичних явищ оцінить усі дані, щоб визначити, чи дійсно встановлено новий рекорд, а цей процес може тривати місяці.

Freddy перетнув всю південну частину Індійського океану і 21 лютого вийшов на берег Мадагаскару, перетнув острів, а 24 лютого досяг Мозамбіку і забрав кілька життів в обох країнах.

Він пройшов над Мозамбіком та Зімбабве, викликавши зливи та повені.

Потім він повернувся до узбережжя, набираючись вологи і сил із теплих вод, і знову вдарив по Мадагаскару, а потім знову попрямував у бік Мозамбіку.

Очікується, що Freddy вдарить по північній провінції Мозамбіку Замбезії пізно ввечері у п’ятницю або, можливо, в суботу вранці.

Циклон рухається повільно, тобто він зависає близько до берега і збирає більше вологи, а тепліші води можуть спричинити посилення шторму.

Останніми циклонами, що перетнули всю південну частину Індійського океану, були “Леон-Елін” і “Худа” в 2000 році.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…