Головна News Колишній президент Гвінеї Камара втік із в’язниці

Колишній президент Гвінеї Камара втік із в’язниці

0

Експрезидент Гвінеї Мусса Дадіс Камара

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Експрезидент Гвінеї Мусса Дадіс Камара був визволений з в’язниці озброєними людьми. Про це повідомляє BBC з посиланням на міністра юстиції країни Чарльза Альфонса Райта, пише УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, група зловмисників здійснила штурм в’язниці в столиці країни Конакрі рано вранці в суботу, 4 листопада, звільнивши Камару та ще трьох ув’язнених.

Міністр юстиції Гвінеї Чарльз Альфонс Райт згодом підтвердив втечу колишнього президента країни. «Ми їх знайдемо. І винні будуть притягнуті до відповідальності», – заявив Райт. Також влада Гвінеї заявила, що тимчасово закрила кордони країни.

Зазначається, що постріли лунали в Конакрі ще до світанку. Центр міста був перегороджений, на вулицях також була помічена військова техніка.

Окрім Муси Дадіса Камари з в’язниці втік колишній міністр урядів полковник Клод Піві. Камара та кілька його прихильників утримувалися у в’язниці за усунення представників опозиції.

До відома

Мусса Дадіс Камара очолював Гвінею з 24 грудня 2008 року до 21 грудня 2010 року. Камару звинуватив у причетності до вбивства 157 протестувальників на стадіоні Конакрі 28 вересня 2009 року. У січні 2010 року, перебуваючи за межами країни, Камара заявив, що не повернеться на батьківщину. Однак у вересні 2022 року він приїхав до Гвінеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Лондона затримала колишнього військового, підозрюваного у тероризмі, який втік з в’язниці

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…