Головна News Новий президент Кіпру склав присягу

Новий президент Кіпру склав присягу

0

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У вівторок Нікос Христодулідес був приведений до присяги як восьмий президент Республіки Кіпр, пообіцявши боротися з нелегальною міграцією та корупцією, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

49-річний Христодулідес переміг дипломата, якого підтримували комуністи, Андреаса Мавроянніса у другому турі голосування 12 лютого.

Це був перший випадок, коли президента було обрано без підтримки двох найбільших партій, DISY та комуністичної AKEL, що означає, що він має підтримку меншості у парламенті.

Під час своєї інвестиційної промови перед парламентом у вівторок Христодулідес пообіцяв створити суспільство рівних можливостей.

“Боротьба з корупцією та фаворитизмом буде ключовим пунктом моєї адміністрації”, – сказав він. “Мета – найкращі школи, зеленіші міста, якісніші медичні послуги”.

Він пообіцяв боротися з нелегальною міграцією. За даними ЄС, у жовтні острів посів друге місце у блоці ЄС з прийому нових осіб, які шукають притулку, на душу населення.

Христодулідес назвав нелегальну міграцію “однієї з найнагальніших проблем” і сказав, що його зусилля будуть зосереджені на “прискоренні обробки заяв про надання притулку для збільшення кількості повернень”.

Він зобов’язався дотримуватися реформ, започаткованих попереднім урядом, і сказав, що реформування правової системи є “серйозним завданням”, включаючи скорочення тривалих судових процедур.

Христодулідеса вже критикували за те, що він не виконав своїх обіцянок щодо ґендерно збалансованого кабінету міністрів.
З 11 посад у кабінеті міністрів троє обіймають жінки. Міністром закордонних справ став 46-річний професор права Костянтинос Комбос.

Додамо

Туреччина вторглася і окупувала північну третину острова в 1974 році у відповідь на переворот, що спонсорувався Грецією, але переговори, спрямовані на врегулювання конфлікту, зайшли в глухий кут з 2017 року.

Скандал із паспортами за готівку заплямував попередній уряд на чолі з Нікосом Анастасіадесом, який пробув при владі 10 років.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…