Головна News Новий прем’єр Італії представила парламенту програму уряду: згадала й про Україну

Новий прем’єр Італії представила парламенту програму уряду: згадала й про Україну

0

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Новий прем’єр-міністр Італії у вівторок презентувала законодавцям нову програму свого уряду, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Пообіцявши посилити заходи щодо підтримки сімей та підприємств, що зіткнулися з високими витратами на енергію, Джорджа Мелоні заявила, що економіка Італії переживає найважчий період з часів Другої світової війни.

“Економічна ситуація переживає найскладніший період з часів повоєнного періоду (Друга світова війна)”, – сказала вона, додавши, що 2023 буде “роком рецесії”.

“Ми приділятимемо пріоритетну увагу заходам щодо зміцнення підтримки сімей та підприємств, які стикаються з високими витратами на енергію. Енергетична криза змусить нас відкласти інші заходи, які ми попросимо у бюджеті на 2023 рік”.

Мелоні стала першою жінкою-прем’єр-міністром Італії після того, як її права коаліція здобула перемогу на загальних виборах 25 вересня. Тепер вона домагається вотуму довіри у нижньому крилі парламенту у вівторок та у верхній палаті, Сенаті, у середу.

Звертаючись до Палати депутатів, Мелоні сказала, що ситуація в країні означає, що не можна гаяти часу, і що члени запропонованого нею уряду негайно розпочали роботу над бюджетом на 2023 рік.

Відносини з ЄС

Щодо зв’язків з ЄС, Мелоні сказала, що Італія є “повністю частиною Заходу та його систем альянсів, засновником Європейського союзу та Атлантичного альянсу (НАТО), членом G7 та колискою західної цивілізації та її системи цінностей”.

“Ми зробимо так, щоб наш голос був почутий в інститутах ЄС, як і личить великій країні-засновнику. Ми зробимо це не для того, щоб уповільнити або саботувати європейську інтеграцію, як ми чули останніми тижнями, а, швидше, для того, щоб сприяти зближенню Європи з громадянами та бізнесу у відповідь на кризи та зовнішні загрози”, – заявила вона.

Торкаючись війни в Україні, Мелоні сказала, що Італія не може миритися з таким порушенням національного суверенітету та цілісності, додавши: “Це також найкращий спосіб захистити наші національні інтереси”.

Президентська система

Стверджуючи, що Італія має перейти до демократії прийняття рішень щодо реформ, Мелоні сказала, що конституція країни має бути реформована у бік президентської системи, яка “гарантує стабільність та переорієнтує суверенітет народу”.

Вона додала, що її коаліція хоче обговорити це з усіма політичними партіями у парламенті, щоб сформулювати найкращі можливі реформи для цього.

“Однак ясно, що ми не відмовимося від реформування Італії перед упередженою опозицією. У цьому питанні ми будемо діяти відповідно до повноважень, наданих нам італійцями”, – додала вона.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…