Головна News Німецький уряд заборонив місцевій компанії продаж заводу напівпровідників Китаю

Німецький уряд заборонив місцевій компанії продаж заводу напівпровідників Китаю

0

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Рішення уряду ФРН стосується підприємств із виробництва напівпровідників – Elmos та ERS Electronic. За словами чиновників, цей захід спрямований на захист “економічного суверенітету” Німеччини.

Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Уряд Німеччини заборонив продаж німецьких компаній Elmos та ERS Electronic, які виробляють напівпровідну продукцію, китайським інвесторам. Чиновники пов’язали це рішення з безпекою ФРН та її критичної інфраструктури.

Цитата

“В області напівпровідників для нас особливо важливо захистити технологічний та економічний суверенітет Німеччини та Європи”, – заявив після закінчення уряду в середу, 9 листопада, федеральний міністр економіки Роберт Хабек (Robert Habeck).

“Німеччина була і залишається відкритим місцем для інвестицій, але водночас ми не наївні”, — наголосив він.

Компанія Elmos, яка випускає продукцію переважно для автомобільної промисловості, наприкінці 2021 року оголосила про плани відмовитися від виробництва на своєму основному підприємстві в Дортмунді. Передбачалося, що завод та матеріально-виробничу базу придбає за 85 млн євро фірма Silex Microsystems AB, яка зареєстрована у Швеції, але повністю належить китайському концерну Sai Microelectronics. Згодом керівництво Elmos повідомило, що уряд ФРН, ймовірно, заборонить передачу виробництва Silex Microsystems AB.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про відмивання грошей: в німецьких банках проходять обшуки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…