Головна News Німецькі радикали хотіли вбити Шольца: що відомо про невдалий держпереворот у Німеччині

Німецькі радикали хотіли вбити Шольца: що відомо про невдалий держпереворот у Німеччині

0

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Німецькі радикали руху “Громадяни Рейху” планували вбити німецького канцлера Олафа Шольца. Про подробиці стало відомо The New York Times, пише УНН.

Деталі

Як пише газета, “влада звинуватила учасників у змові з метою повалення уряду та вбивства канцлера”.

Повідомляється, що серед предметів, виявлених під час розслідування проти радикалів, був “список з іменами 18 політиків і журналістів, які вважалися ворогами, зокрема канцлер Олаф Шольц та його міністр закордонних справ Анналена Бербок”.

Представники федеральної поліції та розвідки повідомили, що у 50 із 150 будинків, які були обшукані в середу, було знайдено військове обладнання, включаючи пістолети, боєприпаси, електрошокери, окуляри нічного бачення, арбалети, ножі, бойові шоломи та навіть мечі. Також був значний резерв готівки понад 100 000 євро, а також золото та срібло.

Контекст

Вранці 7 грудня у Німеччині затримали 25 осіб за підозрою у підготовці держперевороту. Повідомляється, що у підготовці держперевороту німецькі правоохоронці підозрюють 52 особи, 25 з яких затримано.

За даними німецьких ЗМІ, “главою” нової держави має стати принц Генріх XIII з Тюрінгії, до уряду мала увійти колишня депутат парламенту ФРН Біргіт Мальзак-Вінкеманн, а “військовий підрозділ” очолив би колишній командир елітного підрозділу Бундесверу.

Після загальнонаціональних рейдів 13 підозрюваних у змові щодо держперевороту у Німеччині перебувають під вартою.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…