Головна News У Словаччині затримали військового ЗСУ: у МЗС розповіли про деталі та складнощі справи

У Словаччині затримали військового ЗСУ: у МЗС розповіли про деталі та складнощі справи

0

КИЇВ. 9 грудня. УНН. У Словаччині за запитом рф затримали військовослужбовця ЗСУ Альберта Зубріліна. Як повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, справа перебуває на особливому контролі, але консульський доступ українських дипломатів до затриманого – ускладнений, передає УНН.

Деталі

За словами Ніколенка, посольство України в Братиславі займається справою військовослужбовця Збройних Сил України Альберта Зубриліна, якого 14 жовтня було затримано в Словаччині на запит російської федерації.

“Враховуючи те, що Альберт Зубрилін є громадянином росії, консульський доступ безпосередньо до нього з боку українських дипломатів є ускладненим. Водночас, наші дипломати надають сприяння через його дружину, громадянку України, з якою підтримують регулярний контакт. Крайній раз вони спілкувалися 6 грудня. Українські консули також запропонували дружині надати підтримку в її приїзді до Словаччини та організації зустрічі з її чоловіком”, – повідомив речник МЗС.

Він додав, що посольство нині взаємодіє із словацькими правоохоронними органами в контексті підготовки до розгляду запиту рф в суді.

“Альберт Зубрилін забезпечений адвокатом. Умови його утримання прийнятні. Тримаємо справу захисника України на особливому контролі”, – резюмував Ніколенко.

Нагадаємо

Військовослужбовця ЗСУ Альберта Зубріліна 14 жовтня затримали у Словаччині за розшуковим запитом рф.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…