Головна News Німеччина повинна уникати повторення з Китаєм помилок, яких вона припустилася у відносинах з рф – МЗС

Німеччина повинна уникати повторення з Китаєм помилок, яких вона припустилася у відносинах з рф – МЗС

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Німеччина має уникати повторення з Китаєм помилок, яких вона припустилася у відносинах з росією за останні роки, заявила у вівторок міністр закордонних справ, передає УНН з посиланням на АР.

Цитата

“Передусім ми повинні винести уроки з помилок нашої політики щодо росії останніх десятиліть, – заявила Бербок на зовнішньополітичному форумі в Берліні, організованому аналітичним центром Фонду Кербера. – Я дуже чітко кажу, що одностороння економічна залежність наражає нас на політичний шантаж”.

“Що стосується росії, то зараз це пролите молоко, – сказала Бербок, визнавши, що Німеччина проігнорувала попередження східноєвропейських партнерів про залежність від російських енергоресурсів. – Ми повинні переконатися, що більше не припустимося такої помилки, а це означає, що нам доведеться рішучіше враховувати це в нашій політиці щодо Китаю”.

Деталі

Вона зазначила, що “стратегія національної безпеки”, яку розробляє уряд канцлера Олафа Шольца, включатиме німецько-китайську стратегію, яка буде вбудована в стратегію Європейського союзу.

Додамо

В останні роки німецькі компанії вклали значні кошти в Китай, і Китай є одним із найбільших торгових партнерів Німеччини.

Уряд Шольца з моменту свого приходу до влади у грудні будує свої відносини із Пекіном обережніше, ніж його попередники. Шольц здійснив свій перший азіатський візит до Японії, а не до Китаю.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…