Головна Новости Оновлення кухонь у столичних школах зробить їжу для дітей смачнішою

Оновлення кухонь у столичних школах зробить їжу для дітей смачнішою

0

Третій рік поспіль пріоритетом у роботі київської міської влади є зміна в організації харчування школярів столиці. Цього року на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. Це один із важливих кроків, що дозволить зробити їжу для діток у школах ще смачнішою», – зазначив Валентин Мондриївський.

Серед нових форм: мультипрофільне харчування «шведський стіл», дабл-меню (2-3 страви на вибір) та кулінарна лінія «Шкільне харчування».

«60% закладів середньої освіти Києва вже перейшли на нові форми організації харчування. Найбільш популярним є дабл-меню, за яким вже харчуються учні 114 закладів. «Шведський стіл» наразі працює у 58 закладах, а кулінарна лінія «шкільне харчування» – у 41. У Дніпровському, Подільському та Шевченківському районах усі школи впровадили нові форми харчування. Ці зміни є результатом спільних зусиль міської влади, районних управлінь освіти, керівників закладів освіти та підприємств, що організовують харчування учнів. Ми й надалі стимулюватимемо такі зміни», – зауважив Валентин Мондриївський.

Довідково.

Наразі Київ забезпечує безкоштовним харчуванням 128,7 тис. учнів. На це у міському бюджеті на 2020 рік передбачено 516,6 млн грн. Середня вартість безоплатного сніданку становить 20,67 грн (для учнів 1-4 класів) та 23,67 грн (для учнів 5-11 класів, що належать до пільгових категорій).

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…