Головна News ООН: температура в Європі зросла більш ніж вдвічі

ООН: температура в Європі зросла більш ніж вдвічі

0

Посуха в Бастелікаччі на французькому середземноморському острові Корсика

Джерело: AFP

КИЇВ. 3 листопада. УНН. За останні три десятиліття температура в Європі зросла більш ніж вдвічі, а ніж середня світова температура, демонструючи найшвидше підвищення серед усіх континентів на землі, повідомила ООН у середу.

Про не інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

У спільному звіті Всесвітньої метеорологічної організації ООН і Служби зміни клімату Коперник Європейського Союзу вказано, що температура в європейському регіоні підвищується в середньому на 0,5 градуса Цельсія кожне десятиліття з 1991 року.

У результаті альпійські льодовики втратили товщину льоду на 30 метрів між 1997 і 2021 роками, тоді як крижаний покрив Гренландії швидко тане, сприяючи прискоренню підвищення рівня моря.

Минулого року Гренландія пережила танення та перші в історії зареєстровані опади на найвищій точці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції зареєстрували найспекотніший жовтень.

І в доповіді попереджено, що незалежно від майбутніх рівнів глобального потепління, температура, ймовірно, продовжуватиме зростати по всій Європі зі швидкістю, яка перевищуватиме глобальні зміни середньої температури.

Додамо

В Антарктиді, яка є континентом, але не входить до шести регіонів, визначених Всесвітньою метеорологічною організацією, лише частина Західного Антарктичного півострова спостерігає швидке потепління.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…