Головна News Байден дозволив направити в Європу до 3000 резервістів на тлі війни в Україні

Байден дозволив направити в Європу до 3000 резервістів на тлі війни в Україні

0

КИЇВ. 14 липня. УНН. Президент США Джо Байден дозволив Пентагону направити до Європи близько 3000 військовослужбовців із резерву, оскільки війна росії в Україні ще триває. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

США мають понад 100 000 військовослужбовців у Європі. Їхня кількість зросла після початку вторгнення росії в Україну лютому 2022 року.

Згідно з новим дозволом, резервісти будуть частиною операції «Атлантична рішучість» поточного ротаційного розгортання сил НАТО та її східного флангу.

Жодні війська США безпосередньо не беруть участі у війні в Україні, оскільки Київ не є членом альянсу НАТО.

Цитата

«Це нове позначення приносить переваги військам і сім’ям завдяки збільшенню повноважень, прав і доступу до сил і персоналу компонентів резерву», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що відправка цих резервістів займе приблизно шість місяців. Додані війська, ймовірно, працюватимуть у сфері матеріально-технічного забезпечення або в медичних сферах.

Доповнення

З 2014 року сили США розгортаються в Європі в рамках Atlantic Resolve для роботи з союзниками та партнерами в регіоні. Нове призначення дозволить Міністерству оборони «забезпечувати кращу підтримку системи та підтримувати наші сили».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна матиме власний шлях до вступу в НАТО – Пентагон

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…