Головна News Пашинян відкинув участь Вірменії в переговорах щодо Нагірного Карабаху

Пашинян відкинув участь Вірменії в переговорах щодо Нагірного Карабаху

0

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Вірменія не брала участі у складанні та обговореннях представленого командуванням російського миротворчого контингенту тексту про припинення вогню у Нагорному Карабасі, заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише Armenia Today, інформує УНН.

Деталі

Згадку в тексті підрозділів ЗС Вірменії Пашинян назвав незрозумілою.

“Ми неодноразово заявляли, що із серпня 2021 року Вірменія не має своєї армії в Нагірному Карабасі”, – сказав Пашинян. У будь-якому разі Вірменія бере до відома цю заяву і рішення керівництва Нагірного Карабаху прийняти її, додав він.

Згадка в тексті Вірменії, за словами прем’єра, підтверджує озвучену ним напередодні версію про те, що однією з цілей нападу на Нагірний Карабах є втягнення Вірменії у військові дії, що може призвести до втрати незалежності та суверенітету країни.

“Те, що сталося, ми беремо до відома і продовжимо стежити за розвитком подій”, – підсумував прем’єр.

Пашинян також назвав головним у ситуації з Нагірним Карабахом забезпечення безпеки карабахців.

“Зараз найважливіше питання – питання забезпечення росією прав вірмен Карабаху жити на своїй землі. Сподіваємося, що російський миротворчий контингент, ініціювавши цей крок, буде повноцінно виконувати свої зобов’язання – у цьому питанні в нас раніше були певні застереження”, – додав Пашинян.

Він повідомив також про різке зниження інтенсивності боїв у Нагірному Карабасі та висловив сподівання на припинення військової ескалації.

Доповнення

Тим часом біля будівлі уряду Вірменії відбувається акція протесту на підтримку так званої “Республіки Арцах” у Нагірному Карабасі.

Додамо

Своєю чергою у слідчому комітеті Вірменії порушили кримінальну справу проти військово-політичного керівництва Азербайджану за статтею “Геноцид” проти населення так званої “Республіки Арцах”.

Нагадаємо 

Сторони конфлікту у Нагірному Карабасі ухвалили рішення припинити вогонь з 13:00 20 вересня. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…