Головна News Призначалися Україні: Франція передасть Вірменії броньовану техніку Bastion

Призначалися Україні: Франція передасть Вірменії броньовану техніку Bastion

0

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Франція схвалила передачу Вірменії партії бронеавтомобілів Bastion, які раніше призначалася Україні. Перша підтверджена партія стосується легких броньованих машин Bastion виробництва Arquus. Відповідне рішення було прийняте після візиту міністра оборони Вірменії в Париж, і підписання між країнами двосторонніх угод. Про це повідомляє щоденне видання Ouest-France, передає УНН.

Деталі

Геополітична напруженість між Азербайджаном і Вірменією знову нагадала про себе, на тлі рішення Франції передати Вірменії наступальну броньовану техніку Bastion.

Відповідно до публікації Ouest-France, Вірменія побоюється більш потужного за озброєнням Азербайджану, тому Єреван звернувся до Франції про військову підтримку.

22 і 23 жовтня міністр оборони Вірменії Сурен Папікян здійснив візит у Париж для зустрічі зі своїм французьким колегою Себастьєном Лекорню. Тоді були підписані угоди про двосторонню співпрацю, які пришвидшили поставки військової техніки Вірменії.

До першого постачання увійшли легкі бронемашини типу Bastion. Це 12,5-тонні автомобілі, які можуть нести бойову групу з восьми солдатів, забезпечуючи захист від вогню зі стрілецької зброї та мін.

Спочатку ці машини призначалися для України, але згодом у Києві оцінили, що бронемашини не достатньо захищені від артилерійського вогню і протитанкових ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо дозволити рф виграти війну в Україні, то в Європі з’явиться нова імперська держава, яка загрожуватиме всьому континенту – Макрон

Також повідомляється, що Франція завершила продаж трьох радарів Thales Ground Master 200 (GM200) і підписала меморандум про взаєморозуміння щодо постачання системи протиповітряної оборони малої дальності Mistral. Ще один контракт стосувався придбання Вірменією біноклів нічного бачення, обладнання виробництва Safran, пише Ouest-france.

Позиція та занепокоєння Азербайджану

Речник Міністерства закордонних справ Азербайджану Айхан Гаджизаде різко розкритикував передачу військової техніки Вірменії, пославшись на окупацію останньою територій Азербайджану протягом майже трьох десятиліть. Гаджизаде підкреслив, що дії Франції не тільки сприяють мілітаризації Вірменії, але й викликають сумніви щодо інтересів Франції в регіоні.

Нагадаємо

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню повідомив про додаткові 200 мільйонів євро на допомогу Україні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…