Головна News Перша жінка-прем’єр Італії: Мелоні офіційно склала присягу голови уряду

Перша жінка-прем’єр Італії: Мелоні офіційно склала присягу голови уряду

0

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Лідер партії “Брати Італії” Джорджа Мелоні офіційно склала присягу голови уряду Італії, ставши першою жінкою-прем’єр-міністром країни, пише УНН з посиланням на Sky TG24.

Деталі

Як повідомляється, новий уряд приніс присягу, і Джорджа Мелоні стала першою жінкою-прем’єром Італії.

Після церемонії в офіційній резиденції президентів Італії, розташованій на Квіринальському пагорбі в Римі, прем’єр-міністр і всі міністри позували для традиційного фото з главою держави. Потім був короткий обмін привітаннями з Президентом Республіки в дзеркальній залі.

Команда Джорджи Мелоні складається з 24 міністрів, шість з яких – жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Італії: політолог розповіла, чи зміниться позиція нового уряду щодо війни в Україні та політики ЄС

Мелоні вже привітали низка європейських політиків. Зокрема, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала у Twitter: “Вітаю Джорджу Мелоні з її призначенням прем’єр-міністром Італії, першою жінкою на цій посаді. Я розраховую та сподіваюся на конструктивну співпрацю з новим урядом у вирішенні викликів, з якими ми стикаємось разом”. Голова Євроради Шарль Мішель зазначив: “Вітаю Джорджу Мелоні. Давайте працювати разом на благо Італії та ЄС”. Голова Європарламенту Роберта Мецола вказала: “Вітаю Джорджу Мелоні. Європа стикається з величезними викликами. Ми допомагаємо нашим громадянам і підтримуємо Україну, залишаючись єдиними та рішучими. Європі потрібна Італія. Разом ми подолаємо всі труднощі”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також привітав уряд Мелоні: “Чудовий день для правих у ЄС”. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…