Головна News Посольство росії звинуватило Норвегію у пропаганді “шпигуноманії”

Посольство росії звинуватило Норвегію у пропаганді “шпигуноманії”

0

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Посольство росії в Норвегії заявило в середу, що тамтешня влада використовувала безпілотники, а також росіян з камерами для розпалювання “шпигуноманії”, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

У понеділок було затримано 37-річного громадянина Бразилії, який працював в університеті в арктичному місті Тромсі. Служба безпеки норвезької поліції заявила, що чоловік використовував вигадане ім’я та особистість насправді працюючи на одну з російських спецслужб.

У посольстві росії заявили, що “не знають, про кого і про що йдеться”.

“Все російське, чи це державні органи, приватні компанії чи приватні особи, викликає підозру і пахне шпигунством, – йдеться в електронному листі дипмісії. – Все це політично мотивовано”.

“Останнім часом у Норвегії активно пропагується шпигунство», – заявили в російському посольстві.

Служба безпеки Норвегії ідентифікувала затриманого як “бразильського дослідника” Арктичного університету Норвегії у Тромсе. Адміністрація університету описала його як запрошеного лектора. У вівторок суд ухвалив затримати його на чотири тижні.

Раніше

В останні тижні влада Норвегії, члена НАТО, великого виробника нафти і газу, повідомила про кілька спостережень безпілотників поблизу морських об’єктів у Північному морі. Декількох громадян росії також було затримано або за запуск дронів, або за те, що фотографували об’єкти, на які поширюється заборона на зйомку.

Норвезький уряд також стежить за російськими дослідницькими судами та обмежує доступ російських рибальських суден до трьох арктичних портів, де всі російські судна підлягають перевірці. Арктичний кордон Норвегії з росією має довжину 198 кілометрів.

Багато європейських країн посилили заходи безпеки навколо ключової енергетичної інфраструктури після підводних вибухів, що пошкодили два газопроводи в Балтійському морі.

Пошкоджені трубопроводи Nord Stream біля берегів Швеції та Данії викинули у повітря величезну кількість метану, сильнодіючого парникового газу.

Саботаж газопроводів «Північний потік 1» та «Північний потік 2» у Балтійському морі відбувся за день до того, як Норвегія відкрила новий балтійський газопровід у Польщу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…