Головна News Циклон ударив по Бангладеш: загинули 15 людей, відключено електрику

Циклон ударив по Бангладеш: загинули 15 людей, відключено електрику

0

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Циклон обрушився на узбережжя Бангладеш у вівторок, вбивши щонайменше 15 людей, зруйнувавши будинки, викорчувавши дерева та порушивши роботу доріг, ліній електропередач та зв’язку, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Масова евакуація до того, як циклон Sitrang обрушився на західне узбережжя, допомогла врятувати життя, але повний масштаб жертв і збитків стане відомим лише після того, як зв’язок буде повністю відновлено.

Циклон увірвався до Бенгальської затоки з поривами вітру до 88 кілометрів на годину та штормовим нагоном заввишки близько 3 метрів, який затопив низовинні прибережні райони.

За словами офіційних осіб, лінії електропередач та телефонний зв’язок значною мірою були відключені, а прибережні райони поринули у пітьму. Близько 2000 електричних стовпів було пошкоджено, внаслідок чого 8 мільйонів людей залишилися без електрики.

За інформацією офіційних осіб більшість убитих були розчавлені деревами, що падали.

Циклон пошкодив близько 10 000 будинків, 6 000 гектарів орних земель та 1000 рибальських вольєрів, повідомив журналістам молодший міністр з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Доповнення

В останні роки у Південній Азії спостерігається посилення екстремальних погодних умов, які завдають великомасштабних збитків. Екологи попереджають, що зміна клімату може призвести до нових лих, особливо в таких густонаселених районах, як Бангладеш.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…