Головна News Посуха в Кенії забрала життя понад 200 слонів. На території Африканського Рогу не було чотирьох дощових сезонів поспіль

Посуха в Кенії забрала життя понад 200 слонів. На території Африканського Рогу не було чотирьох дощових сезонів поспіль

0

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Понад 200 слонів, сотні зебр і гну загинули внаслідок сильнішої за чотири десятиліття посухи в Кенії, заявила у п’ятницю міністр туризму країни, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Криза торкнулася майже половини регіонів Кенії і принаймні чотири мільйони з 50 мільйонів населення.

«Засуха призвела до загибелі диких тварин, переважно травоїдних», — заявила міністр туризму Пеніна Малонза на пресконференції в Найробі в п’ятницю, додавши, що 14 видів були ідентифіковані як постраждалі.

«Смертність виникла через виснаження харчових ресурсів, а також брак води».

За її словами, у період із лютого по жовтень офіційні особи зафіксували смерть 205 слонів, 512 гну, 381 зебри, 12 жирафів та 51 буйвола.

«Слони в регіонах Амбоселі та Лайкіпія-Самбуру найбільше постраждали від посухи, оскільки в екосистемах там зареєстровано понад 70 смертей слонів», – сказала Малонза.

За її словами, влада привозить сіно для тварин.

За оцінками міністерства туризму, торік у країні було вбито 36 тисяч слонів.

У Кенії, Сомалі та Ефіопії не було чотирьох дощових сезонів поспіль, і мільйони людей по всьому Африканському Рогу були доведені до крайнього ступеня голоду. Лише у Кенії загинуло понад 1,5 мільйона голів великої рогатої худоби.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…