Головна News Президент Чорногорії розкритикував Європейський Союз: байдужість дала росії платформу

Президент Чорногорії розкритикував Європейський Союз: байдужість дала росії платформу

0

КИЇВ. 29 березня. УНН. Президент Чорногорії розкритикував Європейський Союз за те, що він нібито дозволив росії поширити свій вплив на Західні Балкани. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Цитата

“росія просто вийшла на відкритий простір, залишений Європейським союзом”, – сказав Міло Джуканович про позицію ЄС щодо Балкан. “Європейський Союз останні 10 років не знав, що робити із Західними Балканами, але росія знала. Вона розвинула свою мережу на Балканах”.

Доповнення

Джуканович, який обіймав посаду президента Чорногорії з 2018 року в основному церемоніально, набрав найбільшу кількість голосів у першому турі президентських виборів у країні, що відбувся 19 березня.

Оскільки дострокові парламентські вибори призначені на 11 червня, голосування цими вихідними вважається важливим індикатором майбутнього шляху Чорногорії. Політичний глухий кут застопорив шлях країни до ЄС і викликав побоювання нестабільності.

Джуканович сказав AP, що президентські вибори є вибором між його проєвропейською політикою і “жорстоким популізмом” нинішнього коаліційного уряду, який формально підтримує інтеграцію до ЄС, але в якому домінують партії, які виступають за тісніші зв’язки з Сербією та росією.

Аналітики кажуть, що 36-річний Яків Мілатович, розглядається як фаворит у другому турі голосування в неділю проти 61-річного Джукановича, який як прем’єр-міністр привів Чорногорію до незалежності від Сербії в 2006 році і кинув виклик росії в 2017 році, щоб досягти членства у НАТО.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…