Головна News Президент Італії проведе консультації з урядом 20-21 жовтня

Президент Італії проведе консультації з урядом 20-21 жовтня

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Консультації щодо формування нового уряду Італії, який, як очікується, очолить лідер націоналістів Джорджа Мелоні, пройдуть 20 та 21 жовтня, повідомив у середу офіс президента Серджіо Маттарелли, передає УНН.

Деталі

Мелоні очолює правий блок, що складається з її партії “Брати Італії”, партії Сільвіо Берлусконі Forza Italia та “Ліги” Маттео Сальвіні.

Відповідно до конституції, Маттарелла має проконсультуватися з усіма лідерами основних політичних партій, перш ніж він зможе запросити переможців виборів на формування адміністрації.

Раніше в середу Сальвіні сказав, що він очікує, що новий кабінет буде приведено до присяги між суботою та понеділком і що він офіційно вступить на посаду 26 жовтня після отримання обов’язкового вотуму довіри у парламенті.

Партія Мелоні “Брати Італії” отримала більшість місць у голосуванні 25 вересня, а це означає, що вона має очолити новий уряд.

Але, незважаючи на отримання переконливої ​​більшості, закулісні переговори про формування кабінету виявилися важчими, ніж очікувалося, і Берлусконі особливо розлючений відмовою Мелоні задовольнити його вимоги щодо ключових постів.

В офісі Маттарели заявили, що у четвер президент зустрінеться з опозиційними партіями, а у п’ятницю вранці зустрінеться з лідерами консервативного блоку.

Додамо

Новий уряд замінить уряд на чолі з прем’єр-міністром Маріо Драгі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…