Головна News пригожин залишається під слідством у справі про “заколот”

пригожин залишається під слідством у справі про “заколот”

0

КИЇВ. 26 червня. УНН. Ватажок пвк “вагнер” євген пригожин залишається під слідством. Кримінальну справу про “заколот”, про порушення якої оголосила генпрокуратура рф 23 червня, поки не скасовано, пишуть росЗМІ з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

євген пригожин залишається під слідством у справі про “заколот”, пишуть росЗМІ. За їх даними, кримінальну справу про організацію збройного заколоту (стаття 279 кк рф), головним фігурантом якої став ватажок пвк “вагнер”, не припинено. Слідчий слідчого управління фсб рф продовжує її розслідувати.

ЗМІ посилаються на джерела в наглядовому відомстві, які пояснили, що постанову про порушення кримінальної справи поки не скасовано, адже для ухвалення рішення минуло занадто мало часу.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк “вагнер” євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк “вагнер”, завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина “фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту” на території рф, і закликала бійців пвк “вагнер” не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Довічник»: Пригожин – труп, його зачистять свої ж

Ватажок пвк “вагнер” євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, у результаті угоди, яку, вочевидь, уклав президент білорусі олександр лукашенком. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу представник кремля.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи спробу військового заколоту в росії заявив, що не вважає, “що ми бачили останній акт” цих подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф шойгу вперше показали після “заколоту” пригожина

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…