Головна News Протести у Грузії: силовики відігнали мітингувальників від парламенту

Протести у Грузії: силовики відігнали мітингувальників від парламенту

0

КИЇВ. 8 березня. УНН. У Грузії поліція відігнала учасників акції протесту від будівлі парламенту, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ. Після цього силовики вишикувались у шеренгу і відтіснили мітингувальників.

Як повідомлялось раніше, у Грузії учасники масового протесту знесли металеві загородження під парламентом намагаючись прорватися до будівлі.

Також зазначається, що у храмі навпроти парламенту ховаються протестувальники. Люди втекли до церкви Кашветі, коли поліція почала застосовувати світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Новости-Грузия інформує, що біля храму Кашветі починає горіти припаркований автомобіль.

Контекст

У столиці Грузії під будівлею парламенту розпочалися сутички — поліція застосувала проти активістів, які протестують проти закону про “іноагентів”, сльозогінний газ та водомети.

Згодом президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває з візитом у США, скасувала всі зустрічі, бо вирішила зробити термінове звернення до народу.

Зурабішвілі заявила, що ті, хто сьогодні стоїть на проспекті Руставелі проти закону про “іноагентів”, представляють вільну Грузію і пообіцяла ветувати документ.

Доповнення

Сполучені Штати Америки відреагували на протести в столиці Грузії — Тбілісі, де поліція застосувала проти активістів, які протестують проти закону про “іноагентів”, сльозогінний газ і водомет. Як заявив на брифінгу представник Державного департаменту США Нед Прайс, Вашингтон може накласти санкції на відповідальних за придушення протестів у Грузії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…