Головна News Північна Корея випробувала твердопаливні двигуни для нових балістичних ракет: що відомо

Північна Корея випробувала твердопаливні двигуни для нових балістичних ракет: що відомо

0

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Північна Корея провела успішні наземні випробування нещодавно розроблених твердопаливних двигунів для нового типу міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) середньої дальності. Про це повідомили в середу державні ЗМІ Пхеньяну, передає Yonhap News, пише УНН

Деталі

Випробування стосувалися нещодавно розроблених твердопаливних двигунів високої тяги й проводилися в суботу та вівторок, щоб оцінити їх технічні характеристики.

Цитата

«Перші наземні реактивні випробування двигунів першого та другого ступенів пройшли дуже успішно і ще раз підтвердили надійність і стабільність створених північнокорейських технологій проектування та виробництва твердопаливних двигунів великої тяги», – йдеться у повідомленні.

Попри міжнародне засудження, Північна Корея намагається зміцнити свій ядерний і ракетний потенціал, який заборонений резолюціями Ради Безпеки ООН.

Аналітики кажуть, що останні випробування можуть бути частиною таких спроб просунути свою систему озброєнь в умовах зростаючої тристоронньої співпраці в галузі безпеки між Сеулом, Вашингтоном і Токіо.

Повідомляють, що нова ракета здатна пролетіти близько 4 тис. км. Це може дозволити КНДР атакувати військові бази США на острові Гуам.

«Схоже, що Північна Корея намагається розробити свої слабкі ракети середньої дальності, щоб посилити стримування США», — сказав Хонг Мін, старший науковий співробітник Корейського інституту національного об’єднання.

18 листопада Північна Корея оголосила «день ракетної промисловості» на честь річниці випробування міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17.

Підозрюють, що Пхеньян, після двох попередніх невдалих запусків військового супутника-шпигуна у травні та серпні, готується до третьої спроби за технологічної допомоги з боку Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону заявив про занепокоєння через зростання військової співпраці між рф та КНДР

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…