Головна News ООН закликає до негайного перемир’я в Газі “в ім’я людства”

ООН закликає до негайного перемир’я в Газі “в ім’я людства”

0

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Організація Об’єднаних Націй глибоко стурбована “драматичною втратою людей” у кількох лікарнях у секторі Газа. Про це заявив у вівторок речник ООН Стефан Дюжаррік, його цитує REUTERS, передає УНН.

Цитата

“В ім’я гуманності генеральний секретар закликає до негайного гуманітарного припинення вогню”, — заявив журналістам речник ООН Стефан Дюжаррік.

Контекст

У понеділок сили ЦАХАЛ підійшли до воріт Аль-Шифа, головної лікарні міста Газа, під якою, як вважає ізраїльська сторона, розміщені командні пункти ХАМАС. Це твердження заперечується представниками палестинського терористичного угрупування, разом з тим керівництво лікарні Аль-Шифа описує ситуацію, що склалася, як катастрофічну, бо в лікарні не вистачає найнеобхіднішого.

Деталі

Ашраф Аль-Кідра, речник міністерства охорони здоров’я Гази, з яким журналісти зв’язалися телефоном заявив, що всередині лікарні розкладаються близько 100 тіл, і витягти їх неможливо.

Зазначається, що за останні дні померло 40 пацієнтів, у тому числі троє недоношених дітей, чиї інкубатори вийшли з ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦАХАЛ заявив, що взяв під контроль частину урядових будівель ХАМАС у Газі

Крім того, за словами Аль-Кідра “окупанти досі тримають в облозі лікарню і час від часу обстрілюють двори”.

Ізраїль своєю чергою заперечує, що лікарня знаходиться в облозі, і каже, що його війська дозволяють вихід для тих, хто знаходиться всередині. Медики та офіційні особи всередині лікарні заперечують це і кажуть, що ті, хто намагається вийти, потрапляють під обстріл. Reuters не вдалося перевірити ситуацію.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…