Головна News Північна Ірландія готується до нових виборів через безвихідь після Brexit

Північна Ірландія готується до нових виборів через безвихідь після Brexit

0

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Північна Ірландія в середу оголосила про підготовку до других виборів цього року після того, як зусилля уряду Великої Британії щодо подолання багатомісячного політичного глухого кута щодо її статусу після Brexit не принесли прориву. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

Кріс Хітон-Харріс, британський міністр у справах Північної Ірландії, веде переговори з політичними партіями, намагаючись змусити їх сформувати нову виконавчу владу.

Якщо до п’ятниці угоди не буде досягнуто, Лондон за законом буде зобов’язаний оголосити дострокові вибори.

Уряд не функціонував з лютого після того, як пробританська Демократична юніоністська партія (DUP) скинула виконавчу владу через стійку протидію торговим правилам після Brexit.

Вона хоче, щоб так званий протокол Північної Ірландії, узгоджений Лондоном та Брюсселем у рамках британської угоди щодо Brexit 2019 року, був повністю переглянутий або скасований. Вони кажуть, що це послаблює місце провінції у Великій Британії.

Багато профспілкових активістів також стверджують, що пакт загрожує тендітному балансу миру між проірландською націоналістичною спільнотою та тими, хто виступає за продовження союзу з Великою Британією.

Заходи, які ефективно утримують Північну Ірландію в єдиному ринку та митному союзі Європейського союзу, були узгоджені, щоб уникнути повернення твердого кордону із сусідньою Ірландською Республікою.

Усунення цього кордону було ключовим пунктом Угоди Страсної п’ятниці 1998 року, яка поклала край трьом десятиліттям релігійного насильства в Північній Ірландії.

Додамо

Британський уряд, який за два місяці змінив три прем’єр-міністри, закликав Брюссель переглянути протокол. Це викликало побоювання торгової війни та погіршення відносин з Європою.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…