Головна News Справа про вимагання: Собчак втекла до Литви

Справа про вимагання: Собчак втекла до Литви

0

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Ксенія Собчак втекла до Литви, повідомили прикордонники у Вільнюсі в середу після того, як російські інформаційні агенції заявили, що вона стала підозрюваною у справі про вимагання, передає УНН.

Деталі

Співробітник державної прикордонної служби Литви на умовах анонімності повідомив AFP, що Собчак прибула за ізраїльським паспортом.

Раніше того ж дня російська інформаційна агенція ТАРС повідомила, що Собчак вилетіла з Москви вночі, з посиланням на джерело в поліції, яке повідомило, що вона прибула до Литви через білорусь.

ТАРС та телеканал RT з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили, що Собчак підозрюється у вимаганні, за яке передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

До слова, у вересні Литва заборонила в’їзд росіянам, які подорожують туристичними візами.

Раніше

Собчак назвала цю справу спробою російського уряду чинити тиск на її медіа-групу Attention Media: «Зрозуміло, що це атака на мою редакцію, останню вільну редакцію, що залишилася в росії», – написав 40-річна журналістка у Telegram.

Кирила Суханова, комерційного директора Attention Media, заарештували на початку тижня в рамках розслідування.

Attention Media веде низку проектів у соціальних мережах, у тому числі канал Собчак на YouTube, який має понад три мільйони передплатників.

“Кирилл, ми тебе любимо і нічому не віримо”, – написала Собчак у Telegram.

Російські ЗМІ повідомляють, що на дачі Собчак у Підмосков’ї пройшли обшуки через справу проти її комерційного директора Аріана Романовського.

Додамо

Собчак, популярна медійна особистість та журналіст, яка балотувалася проти путіна на президентських виборах 2018 року, є його хрещеницею. Її батько, покійний мер Санкт-Петербурга Анатолій Собчак колись був начальником путіна.

Собчак багато років брала участь у російській опозиційній політиці, хоча вона залишається фігурою, що викликає розбіжності серед критиків путіна.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…