Головна News Рада Європи рішуче засудила удари росії по українських містах протягом останніх двох днів

Рада Європи рішуче засудила удари росії по українських містах протягом останніх двох днів

0

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Рада Європи рішуче засуджує удари російської армії по українських містах протягом останніх двох днів. Про це йдеться у спільній заяві очільників Ради Європи, передає УНН.

Деталі

Зокрема, міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич наголосили, що такі напади країни-агресора демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права.

Цитата

“Ми рішуче засуджуємо російські авіаудари по містах України протягом останніх двох днів, які призвели до численних жертв серед цивільного населення, у тому числі багатьох дітей, а також до руйнування цивільної інфраструктури. Такі невибіркові напади демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у заяві.

Очільники Ради Європи наголосили на необхідності покарати винних у масованих атаках мирних міст України.

Лідери закликали росію до дотримання тимчасових заходів, прийнятих Європейським судом з прав людини, щодо утримання від нападів на цивільних осіб та цивільні об’єкти, включно з житловими приміщеннями.

“Військова агресія проти України надто довго завдавала великого болю та страждань. Ми закликаємо росію припинити агресію, виконати свої зобов’язання за міжнародним правом і беззастережно вийти з усієї території України”, – наголошують в Раді Європи.

Доповнення

ЄС рішуче засуджує напади росії на українських громадян та громадянську інфраструктуру країни. Лідери Євросоюзу обіцяють додаткову військову допомогу Україні на тлі масованого ракетного обстрілу Києва та інших міст.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…