Головна Новости Ринок елітної нерухомості насичений пропозицією

Ринок елітної нерухомості насичений пропозицією

0

У жовтні 2017 року обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 3 млн. 313 тис. дол. Це на 32% менше показників вересня. Про це повідомили в агентстві нерухомості Park Lane.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 2%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 11%.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в жовтні 70% запитів прийшлося на квартири. Вподобання покупців розділилися на квартири в будинках першої половини ХХ століття в Печерському районі (вул. Богомольця, Дарвіна, Грушевського) та апартаменти в будинках, побудованих від 2005 року в Печерському (вул. Грушевського), Шевченківському (вул. Назаровская) і Голосіївському (вул . Велика Васильківська, Саксаганського) районах. Запитувана площа квартир в старих будинках становить 80-120 кв.м., в нових – 150-200 кв. м. Ціновий діапазон таких пропозицій – 1500-2000 дол./кв. м.

У загальній кількості запитів 20% зайняли приміщення в нежитловому фонді. Затребувані були, в основному, Печерський і Шевченківський райони. Покупців цікавили просторі офісні приміщення площею 150-250 кв. м, за ціною 2200-2800 дол./кв. м.

На будинки в жовтні прийшлося 10% запитів. У цій категорії цікавилися маєтками, для постійного проживання в місцях з добре розвиненою інфраструктурою (Києво-Святошинський і Обухівський райони). Затребувані були метражі 350-600 кв. м. Вартість таких придбань склала 1100-1400 дол./кв. м.

«Ринок елітної нерухомості працює в своєму звичному форматі. Проводяться консультації, приймаються рішення. Зараз на ринку представлена ​​велика кількість привабливих за характеристиками і ціною об’єктів, тому у потенційних покупців є хороший вибір і можливість зробити вигідну інвестицію», – прокоментувала ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…