Головна Без категорії У столиці з’явилось нове панно-мурал із символічним змістом.

У столиці з’явилось нове панно-мурал із символічним змістом.

0

Столичні стіни й фасади не в перший раз видозмінюються художніми роботами вітчизняних і зарубіжних художників. На цей раз новий мурал прикрасив вулицю Велика Васильківська.

Автор панно – художник з Коста-Ріки Mata Ruda. Робота над картиною тривала близько 5 років. Новий образ фасаду будинку прийшов на зміну застарілому малюнку “Світ Україні!”, на якому був зображений національний прапор і символ миру – гніздо з двома лелеками і трьома пташенятами, а також фрагмент українського орнаменту вишивки.
На новому муралі  руки Mata Ruda відображено тонкий жіночий профіль, що контрастує із небесним фоном й жовтою квітковою гілкою в колористиці української національної символіки. Нижній сегмент муралу зображує смерекові ліси в горах України.


Керівники і організатори проекту не коментують зміст нового муралу. Але навіть недосвідчений погляд може знайти в оновленому образі заклик до миру, злагоди, любові до ближнього, Україні та її надр. Деякі кияни дізналися в профілі на муралі лик української поетеси-класика Лесі Українки, а сам мурал відносять до проблемних питань екології.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Токаев провел совещание по вопросам выборов акимов

Касым-Жомарт Токаев провел совещание по вопросам выборов сельских акимов с участием глав о…