Головна News росія заперечує, що винищувачі “вступали в контакт” з американським безпілотником

росія заперечує, що винищувачі “вступали в контакт” з американським безпілотником

0

КИЇВ. 14 березня. УНН. Міноборони рф прокоментувала заяву ВПС США у Європі про те, що російський літак Су-27 атакував у міжнародному просторі американський розвідувальний дрон MQ-9, передає УНН.

Деталі

У заяві відомства йдеться, що вранці 14 березня повітряно-космічні сили росії зафіксували в районі Криму політ американського безпілотника, який нібито летів у бік державного кордону росії.

“Політ безпілотного літального апарату здійснювався з вимкненими транспондерами, з порушенням меж району тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого для проведення спеціальної військової операції, доведеного до всіх користувачів міжнародного повітряного простору”, – йдеться у заяві.

У міноборони кажуть, що підняли чергові винищувачі, але безпілотник упав сам “внаслідок різкого маневрування”. Він “перейшов у некерований політ із втратою висоти та зіткнувся з водною поверхнею”.

У відомстві наполягають, що російські винищувачі бортове озброєння не застосовували і з безпілотним літальним апаратом в контакт не вступали.

Додамо

За версією американських військових, один із літаків навмисно пішов в атаку на дрон і пошкодив його, після чого було вирішено його затопити. Дії російських військових американська сторона назвала “безрозсудними”, “некомпетентними”, “небезпечними”, “непрофесійними” і навіть “екологічно шкідливими” – за американською версією, один із російських літаків перед атакою скидав паливо у море.

Тим часом Держдеп США викликає посла росії через інцидент.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…