Головна News Силіконові герметики: види за складом

Силіконові герметики: види за складом

0

Герметики на силіконовій основі досить популярні завдяки різноманітності видів, простоті, зручності роботи та помірній вартості. Це надійні помічники майстрів з ремонту, будівельників, звичайних людей для роботи не лише усередині приміщень. Такий герметизуючий засіб, прийшовши на зміну замазкам, мастикам власного приготування та сумішам з бітуму, що частково задовольняли потреби у герметичному загортанні швів, спрощує роботу, сприяє підвищенню її якості.

Герметизуючі склади на основі силікону дозволяють створювати міцні, що захищають від вологи прошарки, які служать роками, не руйнуючись

Силіконові герметики

Силіконові герметики: види за складом

Герметизуючі силіконові матеріали являють собою в’язко-текучі маси щільної структури, які служать для надійного стикування ділянок, закладення поглиблень, щілин, склеювання поверхонь. Такий засіб хорошої якості має густину більше 0,8 г/см3.

Герметики бувають:

  • однокомпонентні – герметизуючі склади використовуються більше у будівельних роботах, ремонті на побутовому рівні. Застосовуючи такі засоби немає необхідності змішування. Вони продаються готовими для роботи масами в герметично упакованих тубах, тюбиках, файл-пакетах. Швидко застигають, контактуючи з повітрям, за умови не перевищення товщини шару 1,5 см;
  • двокомпонентні герметики (силіконові компаунди) – застосовуються частіше у промисловій сфері. Такі професійні склади пропонують будівельні магазини. У них немає меж по товщині шару нанесення, тверднуть за допомогою каталізаторів.

Однокомпонентні силіконові засоби можуть бути:

  • Лужні – виробляють з урахуванням амінів. Мають спеціальне призначення.
  • Кислотні – відносяться до групи універсалів з невисокою вартістю та маркуванням «А». Тут як основу використовують оцтову кислоту, специфічні аромати добре відчутні під час затвердіння силікону. Негативним моментом цього виду вважають несумісність із кольоровими металами, їх переважно. Прискорюється корозійний процес. Не варто застосовувати і для виробів з мармуру та бетонних конструкцій, де є лужні частинки.
  • Нейтральні – герметизуючі силіконові засоби, засновані на кетоксимі чи спирті, служать до роботи з будь-якими поверхнями.

Матеріали для герметизації із силіконовим каучуком в основі можуть містити різні добавки, які відповідають за певну властивість.

  • Пластифікаторами надають засобу еластичність;
  • Вулканізаторами перетворюють пастоподібні склади в еластичні в’язкі маси, які структурно нагадують гуму;
  • Натуральними добавками екстендерами досягають зниження рівня в’язкості силіконової суміші;
  • Фунгіциди служать для боротьби з бактеріями, грибком, пліснявою;
  • Механічними наповнювачами (праймерами адгезії) досягають кращого зчеплення. До них входять кварцовий пил, крейда;
  • Підсилювачі забезпечують високі показники міцності;
  • Пігменти, що фарбують, роблять засоби кольоровими в процесі виробництва.

Вибираючи помічника для створення герметичного прошарку, варто акцентувати свою увагу на добавках, що містяться в ньому.

Види силіконових герметиків за призначенням

Буває кілька видів силіконового герметика, залежно від місця застосування.

Автомобільним видом герметика користуються для ремонту, різних технічних робіт, зміни прокладок в автомобілях, при складанні деталей авто, у тому числі двигуна. Як правило, віддають перевагу чорному, червоному, синьому кольору. Серед особливостей чорного автомобільного герметика можна виділити такі:

  • протистоїть впливам антифризних рідин, машинних олій, води;
  • короткочасно витримує температуру до +300 градусів;
  • не розтікається;
  • стійкий до старіння.

Червоний силіконовий засіб твердіє, контактуючи з вологим повітрям. Термостійкі червоні склади підходять для монтажу елементів електричної системи, збирання насосів, печей промислового призначення, двигунів, опалювальних систем. Крім того, вони застосовуються при оформленні санвузлів, будівництві димарів.

Для них характерно:

  • відсутність плинності при нанесенні;
  • клейка структура;
  • здатність залишатися еластичним, пружним засобом за температури в межах діапазону -50°С – 300°С.

Санітарним типом є водостійкий силіконовий засіб, який застосовується для робіт у приміщеннях з високим рівнем вологості – у ванних, туалетних кімнатах, саунах, лазнях, кухнях, басейнах. Такі герметики ущільнюють різьбові з’єднання водопроводів, герметизують ванни, душові кабіни та іншу сантехніку. Цей засіб запобігає появі та розвитку цвілі, грибка. У палітрі багато кольорів, тому кожен зможе вибрати те, що потрібно для конкретного випадку.

Велики вибір силіконових герметиків в магазині Emberoil.com

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…