Головна Новости Смородинський парк на схилах: яким він буде

Смородинський парк на схилах: яким він буде

0

Капітальний ремонт Смородинського парку розпочато.

Про це повідомив в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Парк розташований на крутих схилах Смородинських гір, що нависають над вулицею Кирилівською. У щільній забудові Шевченківського району (район Лук’янівки і Татарки) великих парків не багато, тому й вирішили використати зону, створену природою, для відпочинку городян, мінімально втручаючись у існуючі зелені ландшафти.

– Особливості ландшафту диктують і сучасний вигляд парку: тут розширюємо доріжки з фігурного мощення та збудуємо дерев’яні стежки для прогулянок, – говорить Олексій Король. – Створимо зону відпочинку з дощатим настилом і облаштуємо територію для вигулу і тренування тварин. Для дітей – два майданчики, тобто для молодшого і старшого віку. Звісно, буде місце й для спорту. У парку також з’явиться сучасна громадська вбиральня. Роботи вже розпочалися. У 2020 році запланували влаштувати доріжки, огороджений майданчик для вигулу собак, гумове покриття для дитячого майданчика та часткове озеленення території.

Олексій Король нагадав, що красива назва парку – Смородинський, пішла від прізвища купців Смородинових. А ще, можливо,  від назви річки Смородина, де, за легендами, Микита Кожум’яка переміг Змія Горинича.

Крім того, за словами керівника «Київзеленбуду» днями озеленювачі порадували і мешканців Святошинського району. Вже завершені роботи у сквері на вулицях Підлісна, 2, Рахманінова, 22, Наумова, 33, Вернадського, 63-а, а також на завершальній стадії ремонт скверу на вул. Крамського, 10, та вул. Чорнобильська, 3.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…