Головна News Столтенберг може залишитися Генсеком НАТО до квітня 2024 року: Альянс планує продовжити його повноваження – ЗМІ

Столтенберг може залишитися Генсеком НАТО до квітня 2024 року: Альянс планує продовжити його повноваження – ЗМІ

0

Єнс Столтенберг

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг завершить свій термін повноважень, як і планувалося, у жовтні, повідомляє УНН з посиланням на Reuters. У той же час німецькі ЗМІ інформують про можливе продовження мандата Столтенберга до квітня 2024 року.

Цитата

“Мандат Генерального секретаря Єнса Столтенберга тривав тричі, і він прослужив загалом майже дев’ять років”, — заявила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску.

Деталі

Як пише Reuters з посиланням на неназване джерело, термін повноважень Генерального секретаря спливає у жовтні цього року, і він не має наміру домагатися ще одного продовження свого мандата.

В той же час агентство посилається на раніше опубліковану інформацію газетою “Welt am Sonntag”, де повідомлялося, що термін перебування Столтенберга на посаді знову буде продовжено, оскільки Альянс прагне зберегти стабільність під час війни в Україні.

За інформацією Welt, у НАТО хочуть дати Столтенбергу можливість головувати на саміті, присвяченому 75-річчю організації, у Вашингтоні у квітні 2024 року.

Він також може обійняти посаду президента Світового банку після того, як нинішній голова організації Девід Малпасс піде у відставку.

“Рішення про те, хто стане наступником Столтенберга, ще не прийнято, але прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес і міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес входять до основних кандидатів на цю посаду”, – йдеться в повідомленні .

Додамо

У січні іноЗМІ повідомляли, що продовження терміну Йєнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО наступної осені є одним із найімовірніших варіантів, але не виключено, що на цій позиції може виявитися інша людина.

Нинішній термін Столтенберга триватиме до вересня 2023 року, якщо його не буде переобрано на наступний термін.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…