Головна News У НАТО вирішили замінити свої літаки-розвідники системи AWACS на модифіковані Boeing 737

У НАТО вирішили замінити свої літаки-розвідники системи AWACS на модифіковані Boeing 737

0

Київ. 16 листопада. УНН. НАТО підписало контракт на заміну своїх літаків дальнього радіолокаційного стеження AWACS на 6 нових літаків Boeing E-7A Wedgetail. Про це повідомляє пресслужба Альянсу, передає УНН.

Деталі

Виробництво шести нових літаків Boeing E-7A Wedgetail має розпочатись найближчими роками, а перші літаки будуть готові до виконання бойових завдань до 2031 року. Контракт на закупівлю літаків стане одним з найдорожчих для Альянсу.

Цитата

“Об’єднавши ресурси, члени Альянсу можуть спільно купувати і експлуатувати важливі засоби, придбання яких окремими країнами було б надто дорогим. Ці інвестиції в найсучасніші технології демонструють силу трансатлантичної оборонної співпраці в той час, коли ми продовжуємо адаптуватись до більш нестабільного світу”, – запевнив Столтенберг.

Довідково

Boeing 737 AEW&C – це літак ДРЛС (система дальнього радіолокаційного стеження) американського виробництва, який був створений на базі Boeing 737-700 на замовлення Королівських ВПС Австралії.

Зараз E-7A Wedgetail перебуває також на озброєнні армій Туреччини, Південної Кореї і Великої Британії.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розраховує на прогрес українських Збройних сил у боротьбі з російськими військами, але попередив, що варто готуватися до довгого і складного шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг про виробництво боєприпасів: союзники по НАТО активізуються

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…