Головна News Турист помер у Долині Смерті на тлі спеки 49,4 градуса

Турист помер у Долині Смерті на тлі спеки 49,4 градуса

0

фотогалерея

КИЇВ. 21 липня. УНН. У вівторок вдень під час відвідування Долини Смерті у США помер турист. Його смерть могла бути пов’язана зі спекою, повідомляє Служба національних парків, оскільки температура в той день становила 49,4 градусів за Цельсієм. Про це пише cbsnews, повідомляє УНН.

Деталі

71-річний чоловік родом з Лос-Анджелеса втратив свідомість біля вбиральні в Золотому каньйоні, популярному туристичному маршруті. Інші відвідувачі каліфорнійського парку помітили чоловіка і покликали на допомогу.

На виклик відгукнулися співробітники Національної служби парків (НПС) і місцевий офіс шерифа, але медичний транспортний гелікоптер не зміг прилетіти через високу температуру. Чоловіку намагалися врятувати життя, роблячи штучне дихання і використовуючи дефібрилятор, але вони виявилися невдалими.

Хоча причина його смерті ще не встановлена офіційно, Національна служба охорони природи заявила, що рейнджери парку “підозрюють, що причиною була спека”, зважаючи на температуру в цьому районі.

Офіційна температура в Furnace Creek, неподалік від якого проходив чоловік, становила 49,9 градусів Цельсія, а температура всередині каньйону, ймовірно, була б “набагато вищою через те, що стіни каньйону випромінюють сонячне тепло”.

Додамо

Долина Смерті зазвичай є одним з найспекотніших місць на Землі завдяки сухому повітрю, мізерному рослинному покриву та особливостям гірських порід і утворень, які відбивають тепло назад у цю місцевість.

За даними Національної служби парків, це, можливо, вже другий смертельний випадок, пов’язаний зі спекою в Долині Смерті цього літа. Щоб залишатися в безпеці під час відвідування долини, НПС рекомендує туристам оглядати визначні пам’ятки на невеликих відстанях з автомобілів з кондиціонером або ходити пішки в прохолодніші гори парку.

У Фурніс-Крік, неінкорпорованої громади в Долині Смерті, встановили великий вуличний термометр, що відстежує температуру повітря. Туристи, які відвідують термометр, займаються небезпечною діяльністю, наприклад, носять хутряні пальта в спеку або виходять на пробіжки в цьому районі, пише видання. За даними Національної метеорологічної служби, температура в Долині Смерті досягала понад 110 градусів за Фаренгейтом протягом 28 днів цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торнадо зруйнував фармацевтичний завод Pfizer у США

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…