Головна News У Норвегії затримано другого росіянина, який незаконно запускав дрон та фотографував військові об’єкти

У Норвегії затримано другого росіянина, який незаконно запускав дрон та фотографував військові об’єкти

0

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Норвегія заявила, що заарештувала громадянина росії з дроном і фотоапаратурою після того, як його помітили фотографуючи аеропорт на крайній півночі. Це другий подібний арешт за тиждень. Про це пише УНН з посланням на AFP.

Норвегія перебуває у стані підвищеної готовності після повідомлень про загадкові спостереження безпілотників поблизу морських нафтових і газових бурових платформ. Вибухи газопроводу «Північний потік» у Балтійському морі, що сталися минулого місяця, на загальну думку світової спільноти стали результатом саботажу.

Деталі

51-річного росіянина, ім’я якого не розголошується, було заарештовано за підозрою в управлінні безпілотником у Норвегії, в чому він зізнався.

«Поліція конфіскувала велику кількість фотообладнання, у тому числі дрон та схованку з картами пам’яті», – йдеться у заяві поліції північного міста Тромсе.

Серед конфіскованих матеріалів були фотографії іншого аеропорту у місті Кіркенес та вертольотів Bell норвезьких військових, йдеться у повідомленні.

Поліція Тромсе повідомила, що до розслідування залучено службу безпеки поліції Норвегії.

У п’ятницю норвезька поліція заявила, що на початку цього тижня вони затримали ще одного росіянина, спійманого під час перетину кордону на крайній півночі, коли він повертався додому з двома безпілотниками та купою фото та відео.

Цю людину на ім’я Віталій Рустанов заарештували на прикордонному пункті Стурскуг, єдиному транзитному пункті між Норвегією та росією.

Рустанов визнав, що запускав дрони “по всій країні”, але заперечував якісь правопорушення, і був поміщений під варту на два тижні. Він мав при собі частково зашифровану схованку обсягом чотири терабайти з фотографіями та відео.

Він мав два російські паспорти і один ізраїльський, коли його заарештували при спробі повернутися до росії.

Додамо

Скандинавська країна поряд з кількома іншими західними країнами заборонила російським організаціям пролітати над своєю територією після лютневого вторгнення в Україну.

Порушення цієї заборони карається позбавленням волі на три роки.

Оскільки вторгнення росії в Україну призвело до різкого скорочення постачання енергоносіїв, Норвегія обігнала Москву як основного постачальника природного газу до Західної Європи.

Після вибухів газопроводу Nord Stream та спостережень безпілотників Норвегія посилила заходи безпеки навколо своїх енергетичних об’єктів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…