Головна News У Швеції поліція дозволила спалити Коран біля мечеті

У Швеції поліція дозволила спалити Коран біля мечеті

0

КИЇВ. 28 червня. УНН. Шведська поліція заявила, що надала дозвіл на акцію протесту, організатор якої спланує спалити Коран біля головної мечеті Стокгольму, пише УНН, повідомляє Arabnews.

Деталі

Організатор протесту планує провести акцію в середу, на початку мусульманського триденного свята Курбан-байрам.

“Я хочу протестувати перед великою мечеттю в Стокгольмі і хочу висловити свою думку про Коран… Я розірву Коран і спалю його”, – написав 37-річний Салван Моміка в застосунку, копію якого було отримано AFP.

Зазначається, що поліція не одразу надала дозвіл на акцію протесту біля головної мечеті Стокгольму. Спочатку правоохоронне відомство відхилило запит на протести, пов’язані зі спаленням Корану, однак Апеляційний суд у середині червня постановив, що поліція була неправа. Після чого відомство заявило в письмовому рішенні, що ризики безпеки, пов’язані з підпалом, “не мали такого характеру, який міг би виправдати, відповідно до чинного законодавства, рішення про відхилення запиту”.

У середу поліція заявила, що вони викликали підкріплення з усієї країни для підтримання порядку. Кореспондент AFP повідомив, що кілька поліцейських машин уже були припарковані біля мечеті ще рано вранці. Шведські політики критикували спалення Корану, але також непохитно захищали право на свободу вираження думок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині спалахнули антишведські протести через спалення Корану: спалили прапор Швеції

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…