Головна News У Ірані сталася пожежа у найбільшій в країніі в’язниці “Евін”

У Ірані сталася пожежа у найбільшій в країніі в’язниці “Евін”

0

Пожежа в Тегерані

Джерело: Соціальні мережі

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У суботу ввечері у в’язниці “Евін” на півночі Тегерана сталася велика пожежа; було чути постріли. Про це повідомила неурядова організація Iran Human Rights (IHR), що базується в Осло, передає УНН.

Цитата

“У суботу ввечері спостерігалися безлади і сутички. На даний момент ситуація повністю контрольована, у в’язниці знову спокій”, – сказав високопоставлений співробітник служби безпеки, якого цитує агентство.

Деталі

Бандити підпалили склад одягу у в’язниці Евін, що спричинило пожежу. Повідомляють про сутички між “бунтівниками” та працівниками в’язниці.

Сайт Міністерства юстиції Mizan Online вказує зі свого боку, що пожежа спалахнула “внаслідок конфлікту між кількома ув’язненими, які мали фінансові судимості та крадіжки”.

Повідомляють про вісім постраждалих.

На фоні відео, яке транслював 1500tasvir, можна було почути гасла із закликами до «смерті диктатора».

Це одне з гасел, які найчастіше повторювали під час протестів, викликаних смертю Махси Аміні місяць тому. 22-річна іранська курд померла 16 вересня, через три дні після її арешту в Тегерані за нібито порушення суворого дрес-коду для жінок Ісламської Республіки, включаючи носіння чадри, згідно з даними поліції моралі.

Додамо

В Туреччині спалахнула пожежа у 24-поверховому будинку в житловому районі Кадикьой на азійському узбережжі Стамбула. Причину поки не вияснили.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…